+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
12 способів зробити курку смачнішою

12 способів зробити курку смачнішою

05.10.2018

12 способів зробити курку смачнішою

Курка, здавалося б, найпростіше в приготуванні м'ясо, але навіть у нього є свої секрети й тонкощі. Від таких важливих деталей, як маринад, спеції, додаткові інгредієнти, спосіб нарізки й теплової обробки, залежить його смак і зовнішній вигляд.
Ділимося з вами найкориснішими лайфхаками в приготуванні курки, щоб завжди отримувати соковиту й ароматну страву з хрусткою скоринкою, від смаку якої ви точно будете у захваті. 

1. Не видаляйте курячу шкірку

Шкірка дійсно додає страві калорій - дієтологи не брешуть. Але разом з додатковими 20-40 калоріями ви отримуєте більш соковите і м'яке м'ясо з яскравішим смаком і ароматом, оскільки шкірка утримує вологу й аромат всередині м'яса. Без шкірки страва втрачає значну частину зазначених якостей. Якщо ж шкірка вам не до смаку, ви завжди можете зняти її з курки після приготування. 

2. Відбивайте курячу грудку

Куряча грудка має нерівномірну товщину, тому в результаті смаження тонкий край може вийти пересушеним, а товстий залишатися сируватим. До того ж філе досить пісне м’ясо, в порівнянні з м’ясом з інших частин птиці. Тому, щоб страва з курячої грудки виходила рівномірно просмаженою, а м'ясо було м’яким і ніжним, попередньо відбивайте м'ясо кулінарним молотком. Якщо ви збираєтесь смажити відбите філе, використовуйте пергамент, так м'ясо приготується рівномірніше, не пригорить і буде м'яким і соковитим. 

3. Нарізайте м'ясо правильно

Недосвідчені кулінари практично не приділяють увагу нарізанню м’яса, і дарма. Якщо ж за рецептом вам необхідно нарізати м'ясо, то важливо робити це правильно, і справа тут не лише у рівномірності шматочків, але і в смаку та м’якості готової страви. Для нарізання м’яса використовуйте гострий ніж і ріжте його впоперек волокон, а не вздовж. Таким чином жорсткі м'язові волокна розриваються, і м'ясо не буде "гумовим". 

4. Замаринуйте курку в йогурті

Якщо бажаєте отримати ніжну курку з пікантним присмаком, сміливо замочуйте птицю в йогурті. Такий маринад не займає часу, оскільки не потребує будь-якого приготування. Помістіть нарізані шматочки птиці в глибоку миску та залийте натуральним йогуртом без добавок і дайте м'ясу промаринуватися протягом 3 годин. Потім можете приступати до приготування страви. За бажанням птицю можете запекти в духовці або обсмажити на сковороді. Результат гарантовано перевершить будь-які очікування, курка буде ароматною, ніжною і дуже соковитою. 

5. Додайте індійську суміш тандурі для пікантності

Любите страви погостріше? Суміш спецій тандурі - це ідеальні прянощі для курячих страв "з вогником". Ця ароматна індійська суміш має багатий склад, який відмінно доповнює м'яке куряче м'ясо і розкриває його по-новому. Цю суміш можна зробити власноруч в домашніх умовах. Для цього необхідно змішати в рівних пропорціях і ретельно змолоти в ступці наступні інгредієнти: коріандр, кмин, куркуму, імбир, паприку, чорний і кайенський перець, сіль. 

6. Додайте цитрусових ноток

Невеликі шматочки лимона, апельсина, грейпфрута або лайма прикрасять смак тушкованої або запеченої курки. Якщо ви запікаєте курку цілою, надріжте шкірку по всій поверхні тушки та вкладіть в кожну "кишеню" трохи цедри або тонкі часточки апельсина. Також можете використовувати сік з цитрусових, додавши його в сотейник або окропивши курку в духовці. При термічній обробці гіркота цитрусів зникне, залишивши страві приємний аромат. 

7. Тушкуйте курку у вині

Готувати курку у вині прийнято у двох популярних європейських кухнях - італійській і французькій. Спробуйте приготувати таку вишукану курочку і ви. Вином складно зіпсувати страву: воно покращує смак усіх інгредієнтів, роблячи їх м'якшими та додаючи їм фруктових ноток з легким терпким присмаком. Для приготування тушкованої курки можна використовувати червоне вино, але краще обирати сухе біле вино. Додайте трохи алкогольного напою на дно посуду, в якому готуєте курку, або змішайте його з овочами, якими доповнюєте м'ясо. 

8. Запікайте птицю з овочами

Поєднання курки з овочами не тільки ідеальне з точки зору здорового харчування, але й безпрограшне в плані смакових якостей. Якщо ви готуєте цілу курку в духовці, нарізані овочі можете викласти в глибоке деко навколо курки або фарширувати ними тушку курки. Для таких цілей найкраще підійде суміш з броколі, стручкової квасолі, стручкового горошку, кабачків, болгарських перців і цвітної капусти. Завдяки овочевому соку, який виділяється в процесі термічної обробки, м'ясо курки буде соковитим і набуде овочевого аромату. 

9. Перевертайте курку під час запікання

Під час тривалого запікання м'яса всі його соки скупчуються в нижній частині, а верхня частина залишається сухою і менш смачною. Щоб цього уникнути, відправивши курку в духовку, час від часу перевертайте її в процесі приготування. Ця проста процедура, виконана кілька разів, дозволить рівномірно розподілити м’ясний сік по всій тушці. Так ваша страва гарантовано вийде однаково соковитою й ароматною як знизу, так і зверху. 

10. Оберніть курку змоченою в олії марлею

Ну яка господиня не мріє добитися хрусткої скоринки? Відповідь цілком очевидна - всі мріють. Рум'яна і хрустка скоринка - половина успіху готової страви. Якщо ви хочете, щоб ваша страва викликала схвальні відгуки, підігрійте в каструлі олію з травами та улюбленими цитрусами. Дістаньте трави та цитруси з каструлі й викладіть їх зверху на курку. Змочіть марлю спочатку в воді, а потім в отриманому соусі з трав і цитрусів, накрийте марлею птицю. Залишається лише відправити курку в духовку і дочекатися її приготування. 

11. Отримайте скоринку шляхом панірування

Якщо ви віддаєте перевагу смаженій курочці з золотистою хрусткою скоринкою, тоді цей спосіб приготування саме для вас. Досягти апетитної скоринки при запіканні в духовці можна також шляхом панірування. Приготуйте пряну панірувальну суміш, змішавши подрібнені в крихту крекери та сир. Умочіть м'ясо в суміш зі збитих яєць і обваляйте в паніровці, потім викладіть на деко і відправте в розігріту духовку.  

 

12. Дайте курочці "відпочити" перед подачею

Якщо ви думаєте, що після запікання курки в духовці процес приготування можна вважати завершеним, то це не так. Будь-яка м'ясна страва після запікання має відпочити, щоб сік, який знаходиться в ній, розподілився рівномірніше. Ми розуміємо, як буває важко стримувати себе, коли по оселі розносяться неймовірні аромати, але готова страва з курки все ж таки має полежати хоча б 10-15 хвилин перед тим, як ви подасте її до столу. Також не варто миттєво розрізати цілу курку на шматочки: так вона швидко втратить свої соки.

Смачного!

Акційні товари
Каталог