+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
10 причин починати кожен день з вівсянки

10 причин починати кожен день з вівсянки

29.05.2019

10 причин починати кожен день з вівсянки

Ягоди годжі, асаї та маку, кіноа - тільки ледачий сьогодні не говорить про екзотичні "продукти здоров'я". Далеко ходити не треба: згадуємо знайомий з дитинства суперфуд, доступний всім і кожному, - вівсянку. Є маса способів зробити цю кашу цікавішою. В нашому огляді - 10 причин згадати їх негайно і почати їсти вівсянку частіше. 

Вівсянка допомагає схуднути

Вівсянка за своїми поживними якостями ні разу не поступається іншим суперфудам. Особливий вид розчинної клітковини, що міститься в ній - бета-глюкан, - крім іншого, стимулює вироблення гормону, що відповідає за апетит. Після ранкової вівсянки відчуття повного шлунка і ситості може тривати до декількох годин, позбавляючи від згубних перекусів і зайвих калорій. 

Вівсянка знижує тиск

Журнал American Journal of Clinical Nutrition оприлюднив результати тестів, згідно з якими ефективність вівсянки аналогічна лікам, що знижують рівень кров'яного тиску. Так що як мінімум гіпертонікам включити нехитру кашу в щоденний раціон буде не зайвим. 

Вівсянка нормалізує метаболізм

Як відомо, вівсянка багата клітковиною, як розчинною, так і нерозчинною. Перша форма покращує мікрофлору кишківника, а друга налагоджує його перистальтику. 

Вівсянка очищує організм від токсинів

З попереднього пункту випливає, що вівсянка, з одного боку, живить організм, а з іншого, допомагає йому позбутися від "сміття". Це унікальний продукт для детоксу: мало того, що виводить токсини, так ще й прочищає артерії від надлишків жиру. 

Вівсянка рятує від безсоння і поганого настрою

Як ми вже сказали, вівсяна каша допомагає виробленню "гормону ситості": він не тільки контролює апетит, але і є антидепресантом. Більш того, з'їдена на вечерю вівсянка вирішить проблеми з поганим сном. Вітамін B6, що міститься в ній, стимулює мелатонін (гормон сну) і серотонін, нестача якого спричиняє безсоння. 

Вівсянка регулює рівень цукру і холестерину

Чи ви знайдете інший такий продукт, який зможе, як вівсянка, регулювати рівень цукру і холестерину в крові. По-перше, у цієї культури низький глікемічний індекс, а по-друге, та сама розчинна клітковина позитивно впливає на рівень цукру у всіх, хто їсть вівсянку систематично, а не тільки тих, хто страждає від діабету, і на додачу активно знижують холестерин. 

Вівсянка захищає від бактерій та вірусів

У міжсезоння вівсянка - панацея для імунітету: все той же бета-глюкан тренує природні захисні сили організму і його опірність інфекціям і вірусам. 

Вівсянка знижує ризик розвитку онкології

Вчені з Голландії та Великобританії довели прямий зв'язок між споживанням їжі, збагаченої клітковиною, і зниженням ризику розвитку раку (10 грамів клітковини знижують ризик на 10%). У вівсянці клітковини хоч відбавляй: багате джерело антиоксидантів захищає організм від вільних радикалів. 

Вівсянка поліпшує концентрацію і пам'ять

Не дарма нас з дитинства годують вівсянкою: вона допомагає швидше розвиватися мозку і центральній нервовій системі. Так, кремній зміцнює нейрони, вуглеводи дають мозку енергію, а вітамін В1 активізує кровопостачання мозку, внаслідок чого поліпшуються пам'ять і концентрація. 

Вівсянка - відмінне джерело енергії

Чому з вівсянки краще починати день, а не їсти її в обід? Спортсмени знають це напевно: вівсянка - ідеальний енергетик, який містить всі вітаміни групи B, фосфор, кальцій, залізо, магній, мідь, калій, натрій і клітковину, які зберігають енергію в організмі протягом тривалого часу. 

Отже, можна зробити висновок, що вівсянка є важливим джерелом корисних речовин і вітамінів для організму. Якщо її правильно готувати та вживати в помірній кількості, можна істотно поліпшити своє самопочуття.

Акційні товари
Каталог